Tarkkaan määritelty osaajatarve, hyvä viestintä puolin ja toisin sekä prosessin veturina oleva periksiantamaton ja laajalle verkostoitunut rekrytointikonsultti ovat tärkeä osa vaikeaa lajia. 

Innostus sekä etsimisen että löytämisen palo. Niitä tunteita tuntee it-rekrytointikonsultti aina uuden toimeksiannon edessä. 

– Minulle intohimo on yhdistää juuri oikea osaaja ja asiakas, juuri siihen tarpeeseen ja siihen rooliin johon henkilö sopii, kuvailee senior IT-rekrytointikonsultti Pia Klemi. 

Kun kentällä on samaan aikaan osaajista kovaa kilpailevat yritykset, jotka haluavat houkutella riveihinsä parhaista parhaimmat osaajat, ja toisaalta taas toinen toistaan houkuttelevampia työtarjouksia saavat osaajat, on muuttujia paljon. 

– Rekrytoinnissa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä ja silloin on luonnollista, että välillä tulee mutkia matkaan, sanoo IT-rekrytointikonsultti Iina Pitkänen. 

Wise IT:n toimintaan on sisäänrakennettu periksiantamattomuus, joka näkyy IT-rekrytoinnin jokaisessa vaiheessa. 

Asiakkaan tarve on lähtökohtaisesti aina ykkönen, sen eteen ollaan valmiita tekemään hartiavoimin töitä. Tarvittaessa roolin vaatimuksia terävöitetään matkan varrella niin, että lopputuloksena on onnistunut rekrytointi ja tyytyväinen asiakas. 

Rekrytointiprosessi kysyy viisasta pelisilmää läpi koko ketjun 

Wise IT:n rekrytointiprosessi lähtee aina samasta arvolupauksesta: Haluamme löytää juuri oikean tekijän.

Onnistumisen kannalta tärkeää on hyvä ja avoin viestintä puolin ja toisin. 

– Hyvä viestintä peilaa myös onnistuneeseen kandikokemukseen ja myönteiseen työnantajamielikuvaan, sanoo Klemi. 

Me tutkimme: Kandikokemuksen ja työnantajamielikuvan merkitys IT-alan senioriosaajille.  

– Jos rekrytointiprosessi venyy, voivat myös tarpeet muuttua ja siksi on tärkeää olla asiakkaan maailmassa riittävän hyvin sisällä, huomauttaa Pitkänen. 

On kuitenkin tilanteita, joissa periksiantamattomuudesta on viisasta höllätä. Pelin viheltäminen katkolle tai kokonaan poikki on ammattitaidon merkki tehtäväänsä vakavasti suhtautuvalta rekrytointikonsultilta. 

Alkuvaiheen täsmällisen tarpeen määrittely ei riitä, vaan matkan varrella tarkennukset ja päivitykset ovat usein tarpeen. Ja juuri siksi Wise IT:n rekrytointikonsultti istuukin näissä tilanteissa asiakkaan kanssa saman pöydän ääreen. 

– Usein asiakkaalla on prosessin aikana syntynyt uusia ajatuksia siitä, mitä roolissa haetaan ja kirkastuksen jälkeen lähdetään tekemään uutta hakua. Hirveän tärkeää on asiakkaan kanssa yhteistyö prosessin jokaisessa vaiheessa, painottaa Klemi. 

Rekrytointi on yrityksille ja rekrytointikonsultille aina yhtä tärkeä asia 

– On hieno tunne, kun asiakkaalle löytyy oikea kandidaatti. Siksi rekrytointikonsulttia harmittaa, jos eteen tuleekin joku haaste tai este, jonka takia maaliin pääsy vaikeutuu, sanoo Pitkänen. 

Kuumentunut osaajamarkkina IT-alalla johtaa helposti rekrytointiprosessissa moniin mutkiin.  

Kiinnostuneita kandeja avoimiin työpaikkoihin on vaikea löytää, on päällekkäisiä hakuprosesseja ja lisäksi nykyinen työnantaja voi tarjota lähtöä empivälle osaajalle vastustamattoman tarjouksen. 

Lue lisää siitä, miten Wise IT:n rekrytointiprosessi toimii. 

Kun rekrytointikonsultilla osaajan löytämiseen tähdänneitä kierroksia on takana jo useita, kysyy sisua ja sitkeyttä ryhtyä toimeen vielä uudelleen. 

– Se on se missä me emme vaan anna periksi. Me teemme sen saman prosessin uudestaan ja uudestaan, kunnes löydämme asiakkaan organisaatioon juuri oikean osaajan, kuvaa Klemi. 

Mitä Wise IT on asiakkaan rekrytointikumppanina 

Hyvä IT-rekrytoija tuntee alan läpikotaisin. Vaikka HR-tiimissä olisi osaamisen koko kirjo, on kuumentuneella osaajamarkkinalla rekrytointi vaikeaa ja vie aikaa. 

– Rekrytointia osataan tehdä, mutta joko aika ei riitä tai suorahakuosaaminen puuttuu, sanoo Iina Pitkänen. 

Kandien löytäminen ja osaamisen arviointi vaatii myös alan syvää ymmärrystä. Wise IT:llä rekrytointikonsultointi onkin laajojen verkostojen hyödyntämistä. 

– Me olemme keskittyneet IT-alan rekrytointeihin, joissa esimerkiksi rooleja tulee jatkuvasti lisää eikä ammattinimike kerro kaikkea oleellista. Tässä monen ihmisen verkostojen vahvuus tulee esiin, kun etsitään ensisijaisesti kandien osaamista eikä oikeaa nimikettä, sanoo Pia Klemi. 

 

Verkostoidu Pia Klemin ja Iina Pitkäsen kanssa LinkedInissä! 

Jos tarvitset rekrytointikonsultointia, jossa tarpeesi ovat etusijalla alusta loppuun saakka, ota yhteyttä! Wise IT:llä saat käyttöösi laajat verkostot, syvän ymmärryksen alasta sekä sitkeän ja periksiantamattoman asenteen. 

Tilaa blogimme