IT-konsultti on viisas tapa maksimoida resurssit ja yrityksen osaamispääoma. Kokeneet rekrytointikonsulttimme tiivistivät artikkeliin kaiken tarvittavan pohjatiedon.

Mikä on IT-konsultti?

IT-konsultti on senioriosaaja. Hänellä on takanaan pitkä kokemus sekä vuosissa että yrityksissä mitattuna. Toimeksiantoihin mahtuu laaja kirjo toimialoja, järjestelmiä ja työtapoja.

Kaikesta nähdystä ja opitusta syntyy kyky hyödyntää parhaita käytäntöjä, asettaa asiat laajaan kontekstiin ja oivaltaa ratkaisuja laatikon ulkopuolelta.

IT-konsultti on yksityisyrittäjä ja se näkyy motivaatiossa: hän on juuri niin hyvä kuin viimeisin toimeksiantonsa ja suorittaa sen mukaisesti.

Miksi valita IT-konsultti?

Kokemus painaa, se tuli jo selväksi. Mutta kokemuksen lisäksi IT-konsultilla on näkemystä: hän pystyy haastamaan yritysjohtoa näkemään uusia reittejä. Hän pystyy osoittamaan mahdolliset sudenkuopat, tarjoamaan ratkaisuja ja mikä tärkeintä, siirtämään ideat käytäntöön.

IT-konsultin osaaminen nostaa koko tiimin taitoja ja mahdollistaa kehityksen myös toimeksiannon jälkeen.

Dokumentointi on keskeinen osa toimeksiantoja. Sen ja kasvaneen osaamispääoman myötä yrityksen ei tarvitse pelätä tiedon valuvan hiekkaan IT-konsultin poistuttua.

Tarkasti määritelty osaamisprofiili ja asiantuntevasti tehtävään valittu konsultti ei ole toimeksiantonsa aikana irrallinen palanen, vaan sulautuu osaksi organisaatiota ja sen kulttuuria pystyen näin kehittämään toimintaa sekä sisä- että ulkokehältä.

Koska valita IT-konsultti?

IT-konsultti on viisas valinta aina, kun tarvitset nopeasti senioritason osaajaa, joka on valmis hyppäämään liikkuvaan junaan.

IT-konsultin hyödyntäminen on viisasta resursointia. Teknologia, markkinat ja tarpeet muuttuvat ja IT-konsultin myötä yritys voi ostaa tarvitsemaansa osaamista vain tarvitsemakseen ajaksi.

Työelämän muutoksen myötä freelancer-tarjonta kasvaa ja yrityksen on mahdollista saada riveihin hetkellisesti myös hyvin poikkeavaa ja korkealuokkaista tietotaitoa.

Jokainen IT-osaajia rekrytoiva yritys tietää, kuinka haastavaa tehtävä se on. Konsultti on hyvä ratkaisu myös silloin, kun IT-rekrytointi venyy, työmäärä yllättää tai suhdanteet vaihtuvat.

Tyypillisesti yritykset palkkaavat IT-konsultin vetämään kriittistä projektia tai muutosjohtajaksi.

Kuinka löytää IT-konsultti?

IT-konsultin löytämisellä on yleensä kiire, tyypillisesti paras aloitus päivä olisi ollut eilen.

Kokenut rekrytointikonsultti pystyy puristamaan kattavan ja laadukkaan suorahakuprosessin pariin päivään. Se tarkoittaa toimialan ja liiketoiminnan ymmärrystä sekä osaamisprofiilin määrittelyä.

Pohjatyöstä syntyy aito ymmärrys tarpeesta, tavoitteista ja työnkuvasta.

Rekrytointikonsultti auttaa miettimään toimeksiantoa myös hakijan näkökulmasta, sillä parhaat IT-konsultit ottavat itselleen parhaat keikat.

Asiansa tunteva ja asiakkaistaan välittävä rekrytointikonsultti ylläpitää suhteitaan ja viestii yrittäjäverkostolleen aktiivisesti.

Paljonko IT-konsultti maksaa?

IT-konsultti tekee työnsä tuntihinnalla, joka luonnollisesti vaihtelee konsultin kokemuksen ja erityistaitojen mukaan. Yritys maksaa siis vain sovituista, tehdyistä tunneista.

Tutustu blogiin, jossa kerromme, miten IT-konsultti kehittää liiketoimintaa myös toimeksiantonsa jälkeen.

Lisäksi kannattaa kurkata, miten rekrytointikonsulttimme Anna Eronen kuvaa arkeaan.

Tilaa blogimme