Menikö viimeinen IT-rekrytointisi pieleen? Haaviin tarttui vääränlainen osaaja tai koko paikka jäi täyttämättä? Tässä pari skenaariota, kuinka IT-osaajan palkkaaminen voi mennä mönkään. Vaikuttaako joku tutulta?  

Kun parhaat osaajat eivät hae

Jos avoinna ollutta paikkaa haki vain kourallinen kandidaatteja, joiden osaamiseen et ollut alkuunkaan tyytyväinen, vika voi löytyä hakutavasta. Parhaat IT-alan tekijät ovat, yllätys yllätys, valmiiksi hyvissä töissä, ja harva heistä hakee aktiivisesti uutta pestiä. Heitä on siis vaikea tavoittaa perinteisellä työpaikkailmoituksella. Potentiaaliseksi todetun kandidaatin kontaktoiminen suoraan eli headhunttaus tuo yleensä parempia tuloksia.

Kun sitä oikeaa ei meinaa löytyä

Yrititkö hakea ihmistä valmiiseen, tiukasti määriteltyyn tehtävään? Olet voinut rajata monta sopivaa hakijaa haun ulkopuolelle vain määrittelemällä tehtävänkuvan liian tiukasti. Parhaat IT-ammattilaiset ovat nopeita ja halukkaita oppimaan uusia asioita, ja heillä voi jopa olla nykyistä parempia ratkaisuja ongelmiisi. Tärkeää on selvittää hakijoiden toiveet, intohimot ja tavoitteet ja räätälöidä toimenkuva niiden perusteella.

"Opas:”/>

Kun hakija sanoo “kiitos, mutta ei kiitos”

Löysitkö täydellisen kandidaatin, mutta et saanut houkuteltua häntä vaihtamaan työpaikkaa? Se juuri onkin ehkä kaikkein vaikeinta koko rekrytointiprosessissa. Pelkkä raha ei välttämättä riitä. IT-osaajat ovat tarkkoja siitä, millaisessa työpaikassa he haluavat työskennellä. Mielenkiintoiset haasteet ja hyvä tiimi ovat usein toivelistan kärjessä. Päivittäisiä asioita suurempi tekijä on se, kuinka osaat välittää hakijalle kuvan yrityksen tulevaisuuden visiosta. Onhan yritykselläsi sellainen? Myy hakijalle ajatus siitä, mihin suuntaan firma on menossa, mitä tapahtuu esimerkiksi vuoden sisällä.

Kun puheet ja totuus eivät kohtaa

Lässähtikö lupaavasti alkanut rekryprosessi kasaan kesken kaiken? Niin käy joskus, kun hakijalle maalattu kuva ja todellisuus eivät kohtaa. Muista, että kaikki ensimmäisestä puhelinsoitosta vierailuun toimistolla ja kollegoiden tapaamiseen on yrityksesi myymistä. Tarjoa hyvä ja realistinen kuva yrityksestä ja vältä aiheuttamasta pettymyksiä hakijalle. Esimiehellä on tässä iso rooli, sillä sanotaan, että hakija valitsee esimiehensä, eikä pelkästään yritystä tai tehtävää. 

Kun kandidaatti lipeää kilpailijan leiriin

Jos tuntuu, että sopiva hakija ikäänkuin katosi kartalta, syy voi olla laiskassa yhteydenpidossa. IT-osaajan rekrytoinnissa vauhti on valttia. Vitkastelu saattaa saada kandidaatin mielenkiinnon herpaantumaan ja saada hänet valitsemaan kilpailevan tarjouksen. Hakijaan kannattaa olla tiiviisti yhteydessä ja sovituista ajoista täytyy pitää kiinni. Kohtele kaikkia kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan vastaavassa tilanteessa. 

Näin onnistut seuraavassa IT-rekrytoinnissasi

Kuinka sitten voit onnistua IT-osaajan rekrytoinnissa? Laadimme lyhyen ja selkeän oppaan, “Onnistuneen IT-rekrytoinnin 5 tärkeintä tekijää”, jossa käydään läpi olennaisimmat seikat onnistuneen rekrytoinnin takana. Lataa oppaasi maksutta tästä!

 

Tilaa blogimme