Verkkokauppa.com on Suomen tunnetuin ja vierailluin verkossa toimiva suomalainen vähittäiskauppa, jonka tavoitteena on olla asiakkailleen todennäköisesti aina halvempi paikka tehdä ostoksia.
Verkkokauppa.com myy tietotekniikkaa, viihde-elektroniikkaa, lelu-, peli-, urheilu-, lemmikki- ja lastenhoitotuotteita sekä asennuspalveluita verkkokaupan, Helsingin, Pirkkalan, Raision ja Oulun myymälöiden sekä 2500 noutopisteen kautta.
Verkkokauppa.com on perustettu 1992 ja sen pääkonttori sijaitsee Jätkäsaaressa, Helsingissä. Verkkokauppa.comin palveluksessa työskentelee n. 800 työntekijää. Verkkokauppa.com Oyj:n osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Helsingin pörssilistalla kaupankäyntitunnuksella VERK.

Roolin tausta ja tarkoitus

Olemme äskettäin muodostaneet Data ja Analytiikka -tiimin, jolle haemme nyt vetäjää.

Tehtävässäsi Data ja analytiikka -tiimin vetäjänä johdat ja mahdollistat datan tehokkaan hyödyntämisen yhtiössämme. Huolehdit, että käytössämme on tarkoituksenmukaista teknologiaa ymmärtääksemme syvemmin liiketoimintaamme, teemme datalähtöistä päätöksentekoa ja tarjoamme asiakkaillemme markkinan parhaan mahdollisen kokemuksen. Autat muotoilemaan liiketoimintamme prioriteetteja, tunnistamaan datalähteitä, jotka tuottavat lisäarvoa sekä parantamaan toimintamme tehokkuutta.

Tässä tehtävässä sinulta odotetaan sekä strategista että operatiivista otetta ja näkemystä. Tehtäväsi on kehittää Verkkokauppa.comille yhtenäinen datastrategia, vahvistaa datatiimin osaamista sekä tarjota tiimille käytännön tuki, kun rakennetaan ja jalostetaan liiketoiminnan analytiikkaa ja automaatiota olemassa olevan alustan avulla. Teet tiivistä yhteistyötä liiketoiminnan kanssa määritelläksesi tarpeita sekä tarjotessasi ratkaisuja, jotka palvelevat heitä. Teet myös läheistä yhteistyötä ulkoisten yhteistyökumppaneiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Keskeiset työtehtävät

 • Määrittelet, luot ja toteutat Verkkokauppa.comin datastrategiaa
 • Rakennat ja johdat tiimiä, jonka tehtävä on toteuttaa ja mahdollistaa datastrategia käytännössä
 • Autat liiketoimintaa ymmärtämään modernin data-analytiikan, tekoälyn ja automaation mahdollisuudet
 • Toteutat ja toimitat ratkaisuja liiketoiminnan tarpeisiin (esim. kysynnän ennustaminen, hinnoittelun optimointi, asiakkaiden segmentointi)
 • Arvioit miten ratkaisut toteutetaan erilaisia työkaluja tai sovelluksia hyödyntäen
 • Tunnistat ja hyödynnät oikeat teknologiat ja/tai kumppanit, jotka vastaavat tarpeisiimme
 • Johdat yhteistyötä teknologiakumppaneidemme kanssa

Tunnistat itsesi seuraavista

Jotta sinulla on mahdollisuus onnistua ja menestyä tehtävässä, sinulla tulisi olla kokemusta seuraavista:

 • Vähintään 5 vuotta kokemusta data-analytiikan parissa työskentelystä
 • Käytännön kokemusta koneoppimismallien rakentamisesta, toteuttamisesta sekä käytöstä (esim. ennustaminen, klusterointi ja optimointi)
 • Olet työskennellyt pilvi-infrastruktuurin ja julkisten pilviteknologioiden parissa ( Google Cloud kokemus katsotaan eduksi)
 • Näkemystä tiedonhallintastrategian kehittämiseen
 • Kokemusta yritystason datastrategioiden johtamisesta ja niiden toteuttamisesta

Lisäksi arvostamme

 • Kokemusta tiimin johtamisesta tai vahvaa halua kehittyä siinä
 • Kykyä strategiseen ajatteluun ja joustavuuteen. Olet määrätietoinen ja pystyt sietämään keskeneräisyyttä, olet yhteistyökykyinen ja hyvä viestimään asioista.

Miksi Verkkokauppa.com

Meidän johtamiskulttuuriamme kuvaavat tekijät ovat matala hierarkia, vastuullisuus, rehellisyys sekä luottamus asiantuntijoihimme. Meillä on lupa tehdä ja kokeilla erilaisia asioita, ja ottaa omistajuutta vastaan tulevista mahdollisuuksista. Vaikka historiamme juontuu autotallista pörssiin on pääteemana pysynyt ”rakkaudesta lajiin”.

Meillä viihdytään ja jokainen saa olla oma itsensä. Huumori, inhimillisyys ja tunnetaidot ovat arvostettuja ja kehittyvät tässä porukassa.

Data-analytiikan saralla me haluamme tehdä asiat uudella tavalla. Me olemme verkkokaupan pioneeri ja Suomen suurin verkkokauppa ja sillä tiellä me myös jatkamme. Meillä datalähteitä ja dataa on jo runsaasti ja se muodostaa meillä merkittävän kilpailuedun. Tule näkemään oman kätesi jäljet, tule luomaan uutta!

Henkilöstöetumme ovat omaa luokkaansa, valitset omat työkalusi laajasta valikoimastamme. Luonnollisesti meillä on puhelin-, lounas-, liikunta- ja kulttuurietu. Lisäksi toimistolla on tarjolla välipalaa, työterveyshuolto on Terveystalossa. Panostamme kouluttamiseen sekä meillä on useita muita etuja, joista kerromme miellämme enemmän.

Lisätietoja tehtävästä antaa ja kysymyksiin vastaa Wise IT:n rekrytointikonsultti Pia Klemi, 040 772 3440, pia.klemi@wiseit.fi