Kohtaan päivittäin IT-asiantuntijoita, jotka voivat kuvitella vaihtavansa työpaikkaa. Monen asian on kuitenkin loksahdettava paikalleen, ennen kuin he rohkenevat ottaa ratkaisevan askeleen. Olen huomannut muutoksen siinä, mikä on ehdokkaillemme tärkeää. Ennen palkka oli merkittävin syy työpaikan vaihtoon, mutta nykyään pehmeät arvot ovat vähintään yhtä tärkeitä.

Teemme rekrytoijina aktiivisesti töitä löytääksemme oikean henkilön oikeaan tehtävään, ja onnistuaksemme meidän on varmistettava, että työ tarjoaa ehdokkaan arvostamia asioita. Mitä ehdokkaat sitten kaipaavat? Seuraavassa on lista asioita, joita tapaamani ehdokkaat vaativat työpaikan vaihtamiseksi.

1. Esimies ja johtaminen ovat tärkeitä

Johtaminen on todellakin kaiken A ja O. Ei ole yhtä oikeaa johtamistapaa, vaan kukin toivoo itselleen sopivaa esimiestä ja johtajaa. Työnantajien on tärkeämpää kuin koskaan kiinnittää huomiota työntekijöiden johtamiseen ja tehdä seurannasta myös näkyvää työnantajabrändäyksen avulla. Näin voitte houkutella entistä enemmän hakijoita. Mitä selkeämmin viestitte vaikkapa juuri johtajuudesta, sitä todennäköisemmin rekrytointi menee kerralla nappiin.

2. Kulttuurin ja arvojen on oltava kohdallaan

Mitkä ovat arvonne ja miten viestitte niistä ulospäin? Monet tapaamistani ehdokkaista haluavat merkityksellisen työn, jonka takana he voivat seistä. Tavoite on vaikea saavuttaa, jos ehdokkaiden arvot eroavat teidän arvoistanne. Mitä selkeämmin pystymme viestimään yrityksestänne, sitä helpompi meidän on löytää teille ehdokkaita, jotka todella haluavat työskennellä TEIDÄN kanssanne eivätkä missä tahansa firmassa. Tutustu oppaaseemme, jossa kerromme, miten organisaation kannattaa toimia IT-sukupolven ehdokkaiden houkuttelemiseksi.

3. Joustava työ ja hyvät kehittymismahdollisuudet

Miten suhtaudutte etätyöhön? Tiettyjen työtehtävien hoitaminen voi olla vaikeaa avokonttorissa. Onko teille tärkeää, että kehittäjä istuu toimistolla koodaamassa? Ehkä tämä ei ole välttämätöntä. Digitalisaation edetessä monet haluavat valita entistä joustavammin, missä ja milloin tekevät työnsä. Työn joustavuuden lisäksi myös hyvät kehittymismahdollisuudet ovat ehdokkaille tärkeitä. Pystyttekö tarjoamaan työntekijöille myös seuraavat uraportaat? Jos ette, ehdokkaat siirtyvät helposti muualle.

"Opas:

4. Työn ja yksityiselämän tasapaino

Työnteko on hauskaa, mutta sen on tärkeää olla kestävällä pohjalla. Monet tapaamistani IT-asiantuntijoista sanovat, että he voisivat tinkiä palkastaan, jos työ olisi vähemmän stressaavaa. Toivomuslistalla on myös työn ja yksityiselämän tasapaino.

5. Uusin tekniikka

IT-asiantuntijat ovat yleensä kiinnostuneet uudesta tekniikasta. Onko yrityksellänne mielenkiintoisia teknisiä tuotteita? Jos ei, voi olla hyvä idea tarjota työntekijöille mahdollisuus käyttää uusinta tekniikkaa. Houkuttele ehdokkaita kiinnostavilla projekteilla. Osoittakaa, että yrityksenne priorisoi IT-asiat ja tekniikan.

Subscribe to blog

Rebecca Levy

Rebecca on Konsulttijohtaja Tukholman toimistossa.