Rekrytointikonsultti Pia Klemi kertoo kandille mieluummin yhden totuuden kuin kymmenen kaunista. Kovaa teknologiamaailmaa hän tarkkailee HR-lasien läpi.

Pia Klemin työviikko on alkanut Strömsön malliin. Konica Minoltan haastava Senior BI Consult -haku meni maaliin kerrasta, kivuttomasti ja kera korkeatasoisen kandin.

Aina ei ole niin – tietenkään. IT-rekrytointi on äärimmäisen haastavaa työtä.

– Uskon erikoistumiseen, rekrytoijan on tunnettava genrensä syvällisesti, IT-rekrytointikonsultti Pia Klemi sanoo.

Nykyiset kollegat ovat etänäkin läsnä

Pia Klemi on tehnyt lähes koko työuransa IT:n parissa, monessa eri roolissa ja yrityksessä.

Satama Interactive eli nykyinen Trainers’ House oli hänen seitsenvuotinen IT-korkeakoulunsa: satojen ihmisten työyhteisö, jonka joukossa Pia oppi tekemään IT-projekteja, erottelemaan tekkitekemisen sävyjä ja tunnistamaan osaamisen vaatimuksia.

– Siellä sisäistin, miksi kahdesta saman asian osaavasta asiantuntijasta toinen sopii tiettyyn projektiin ja toinen taas johonkin muuhun, ja kuinka myydä tehtävä hänelle.

Sataman jälkeen Pia välitti asiakkailleen yrittäjinä toimivia IT-konsultteja. Nuo vuodet syvensivät teknologiaymmärrystä ja laajensivat osaamista eri toimialojen toimintatavoista.

Vajaa kymmenen vuotta sitten Pia halusi tauon IT-maailmasta. Hän siirtyi Key Account -tehtäviin kalusteteollisuuteen ja siitä asiakkaalleen myymään aiemmin edustamiaan tuotteita.

Mutta mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan pääsisi: Pia palasi tekemään IT-rekrytointia. Wise IT:lle tie vei syksyllä 2020, kun hän kaipasi ympärilleen kollegoita.

– Olen ollut valtavasti etänä, mutta minulla on vahva fiilis, että muut ovat lähellä sekä ammatillisia keskusteluja että arkisia asioita varten. Ja tietysti toimistollekin voi mennä koska vaan!

Menestys lähtee oikeista osaajista

Wise IT on osa Pohjoismaiden suurinta HR-konsernia, Wise Groupia. Wise IT:n lisäksi Wise Groupiin kuuluvat Wise Consulting, K2 Search ja SalesOnly. Ne kaikki tähtäävät omista erikoistumisvinkkeleistään samaan asiaan: liiketoiminnan kehittämiseen oikeiden osaajien avulla.

Wise Groupin moninaisuus yllätti Pian. Hän saa puida ammatillisia asioita muiden rekrytointikonsulttien kanssa ja ammentaa Wise Groupin vahvasta HR-osaamisesta.

– HR-näkökulma kiinnostaa minua ja tuo valtavasti uusia oivalluksia työhön. Myös kandit kysyvät paljon siihen liittyvistä asioista.

Strömsön malliin mennyt toimeksianto oli hyvä esimerkki monipuolisen erikoisosaamisen voimasta. SalesOnlyn Leo Tuokko rekrytoi Pian rinnalla Konica Minoltalle Sales Executiven. Synergiaa parhaimmillaan, Pia miettii.

Ymmärrys, rehellisyys ja nopeus auttavat myymään työpaikan

Pia on virallisesti IT-rekrytointikonsultti, mutta oikeastaan hän on myyjä.

– Suurin osa parhaista tekijöistä ei etsi aktiivisesti töitä. Me osaamme löytää oikeat osaajat ja ennen kaikkea myydä yrityksen ja tehtävän heille, Pian kertoo.

Palkka ei yksin ole riittävä etu. Haettavan henkilön on myös istuttava tiimiin ja tuotava taloon jotain puuttuvaa osaamista.

Voidakseen määritellä oikean osaamisprofiilin Pian tarvitsee suuren määrän taustatietoa toimialasta, liiketoiminnasta, teknologioista, yrityskulttuurista, esimiestyöstä ja tiimistä.

– On okei sanoa myös, ettei asiat ole hypeä. Eivät kaikki tekijätkään ole! Minun on vain osattava kertoa kandille asiat niin kuin ne ovat.

Samaa rehellisyyttä Pia vaatii myös itseltään. IT-rekrytointi on todella haastavaa eikä hän tule löytämään kymmentä loistavaa kandidaattia. Joskus esittelyyn pääsee kaksi, toisessa tapauksessa vain yksi.

– Osaajia ei kasva puissa, siinä meidän ammattitaitomme tulee kehiin.

Kun keskusteluyhteys on avattu, nopeus on valttia. Kandin pohdintoihin on vastattava pian.

– Siksi myös minun ja asiakkaan viestinnän on oltava viiveetöntä. Oikean IT-osaajan löytyminen on aina yhteistyötä.

Tilaa blogimme