Oletko samaa mieltä, että työpaikkailmoitukset näyttävät usein tehtävänkuvauksilta? Ne ovat pitkiä ja tylsiä ja sisältävät yksityiskohtaisia faktoja eivätkä ne anna selkeää kuvaa tehtävästä tai yrityksestä. Olen koonnut viisi kysymystä, joihin vastaaminen on kaikkein tärkeintä, ennen kuin laadit  työtarjoun työpaikkailmoitukseen. Kaiken muun voivat kiinnostuneet hakijat löytää muualta verkosta tai saada selville sen jälkeen, kun olette luoneet yhteyden.

1. Mitä hyödyllistä yrityksesi tekee?

Työntekijät haluavat tuntea, että heidän työllään on merkitystä ja että työstä on hyötyä yhteiskunnalle. Kehitättekö esimerkiksi sovellusta, joka helpottaa henkilöitä terveydenhoidossa? Kehitetäänkö yrityksessä sähköisen kaupankäynnin alustaa, joka voi muuttaa tulevaisuuden ravintotottumuksia? Integroidaanko yrityksessä monimutkaisia järjestelmiä, jotka yhdessä nostavat yrityksen tehokkuutta ja siten parantavat kannattavuutta?

2. Miten hakija tulee osallistumaan tähän hyödylliseen työhön?

Oman roolin näkeminen osana kokonaisuutta on tärkeää. Ota esiin joitakin konkreettisia esimerkkejä työtehtävistä, joita hakija tulee tekemään, ja siitä, miten ne edistävät kokonaisuutta. Tuleeko hakija työskentelemään tietyllä osa-alueella vai onko hänellä mahdollisuus saada vastuulleen tietty osa-alue tai tietty ratkaisu?


Lukuvinkkejä: Miten kuumaa kamaa olette sosiaalisessa mediassa? 4 vinkkiä oikeiden työntekijöiden houkutteluun.


3. Millainen tavallinen työpäivä tulee olemaan?

Tarjouksesta tulee konkreettisempi, kun ymmärretään, mitä työhön todella sisältyy. Tulenko tekemään yhteistyötä muiden osastojen kanssa? Tuleeko minulla olemaan säännöllisiä palavereja muiden projektiin osallistujien kanssa? Tulenko matkustamaan? Kerro mahdollisimman konkreettisia esimerkkejä.

4. Mitkä ovat tehtävän perusvaatimukset?

Mitkä ovat välttämättömät taito- tai kokemusvaatimukset, joista ette voi poiketa, ja mitkä ovat toivomukset? Onko henkilöllä oltava 5 vuoden kokemus kehitystyöstä tietyllä ohjelmointikielellä mutta hän voi olla työskennellyt useilla eri aloilla?

5. Mikä te olette?

Arvostukset yritystasolla, ilmapiiri tiimin kesken? Liikkeelle panevat voimat? Edut? Kuvaa ja anna mielellään esimerkkejä siitä, mitä teillä on tapana tehdä.

Vastaukset näihin kysymyksiin ovat työpaikkailmoituksen perusta  ja myös loistavat perustiedot rekrytointiyritykselle.


Lue lisää – lataa opas

Haluatko lukea lisää siitä, miten houkutella tulevaisuuden IT-työntekijöitä? Lataa opas – siinä on kuusi asiaa, jotka sinun työnantajana on tiedettävä.

Opas: Näin houkuttelet uutta IT-sukupolvea

Raportti

Tilaa blogimme

Annika Lissjos

Markkinointipäällikkö, Wise IT

Työskentelen digitaalisen yritysviestinnän parissa ja keskityn luomaan liiketoimintamahdollisuuksia ja urakehitystä IT-alalla. Lyhyesti: haluan parantaa viestintää toiminnan tehostamiseksi! Kirjoitan blogissa rekrytoinnista markkinointina ja siitä, miten teemme päätöksiä digitaalisten kokemusten perusteella.