Viimeaikojen yhteiskuntaa koskettavat merkittävät tapahtumat ovat saaneet nostettua etätyön asemaa. Olemme kokeneet, että virtuaalitapaamisten merkitys korostuu, oli se sitten sisäinen palaveri, asiakastapaaminen tai työhaastattelu. Nykypäivän tekniikka on helppokäyttöistä ja tuottavuutta lisäävää, sillä kykenemme toimimaan entistä nopeammin, varsinkin kun ottaa huomioon, ettei kenenkään tarvitse käyttää siirtymiseen aikaan, ellei nyt siirtymistä sohvalta työpöydän ääreen lasketa. Toisaalta työnteon muoto muuttuu, kun voit tietyt asiat tehdä silloin kun itse koet olevasi virittyneimmässä tilassa.

IT-rekrytoinnin näkökulmasta, asiantuntijat ovat arvostaneet virtuaalihaastatteluita, sillä normaaliin tapaamiseen verrattuna, haastattelutilanne voi olla jopa hieman vapautuneempi. Seuraavaksi annamme vinkkejä, kuinka voit olla tehokkaampi kotisohvalla:

1. Pukeudu mukavasti

Jos koet, että rento kotiasuste pitää sinut tehokkaalla päällä, niin jatka samalla linjalla. Toisaalta, jos virittäytyminen työmoodiin on vaikeaa, niin laita normaalit työvaatteet päälle, ja saatat saada juonesta paremmin kiinni.

2. Pidä taukoja

Käy happihyppelyllä sopivin väliajoin, raikas ilma ja luonnonvalo ovat omiaan, kun puhutaan etätyössä menestymisestä. Tauot rytmittävät työtä, ja esimerkiksi työtehtävää vaihtaessa, tauon merkitys voi olla suuri, jotta saat edellisen tehtävän pois mielestä, ja suuntaat avoimin mielin uusiin tehtäviin.

3. Huolehdi ergonomiasta

Tauot ja liikkuminen on ergonomian perusosasia, toisaalta tässäkin blogissa mainittu sohva ei ole paras paikka työnteolle, vaan voi aiheuttaa jumeja jo lyhyessäkin ajassa. Näin ollen panostaminen työvälineisiin on pitkäaikainen investointi. Toisaalta tauottamalla työtä ja paikkaa vaihtamalla voidaan ainakin hieman vaikuttaa siihen, etteivät krooniset vaivat vaani heti kulman takana. Harvalta kuitenkaan löytyy kotioloista nostettavaa sähköpöytää, mutta tähänkin pulmaan voi käyttää pika-apuna vaikkapa säädettävää silityslautaa 😉

Miten sitten toimia virtuaalisessa asiakastilanteessa tai haastattelussa?

  1. Varmista etukäteen, että laitteet ja liittymät toimivat
  2. Rohkaistu ja käytä videota! (Vinkki: Jos tuntuu, että kotioloissa ei löydy sopivaa siistiä taustaa videopuhelulle, pystyy ainakin Teams:ssä sumentamaan taustanäkymän valitsemalla puheluasetuksista nk. Blur-toiminnon 😉)
  3. Huolehdi että ulkoasusi vastaa sitä, miten olisit muutoinkin liikkeellä
  4. Ole oma itsesi 😊

 

Tilaa blogimme