Painuisitko mieluummin vaikka maan alle kuin vastaisit taas uuteen LinkedIn-viestiin? Tuntuuko, että rekrytoijat eivät ole edes lukeneet profiiliasi? Vai tarjotaanko sinulle vain täysin vääränlaisia töitä? Pyydän anteeksi kaikkien rekrytoijien puolesta! Me rekrytoinnin parissa työskentelevät emme pyri aiheuttamaan sinulle harmaita hiuksia. Tällä hetkellä osaajista on kuitenkin niin valtava pula, että otamme mieluummin riskin ja kysymme, jos meille ei käy heti selväksi mitä olet etsimässä.

Selkeän profiilin avulla OIKEAT rekrytoijat löytävät sinut helpommin

Haluankin antaa muutamia vinkkejä siihen, miten voit itse estää turhat yhteydenotot. Kaiken a ja o on selkeä ja hyvin jäsennelty profiili. Oma profiilini oli aikoinaan todella epäjohdonmukainen, joten tiedän tunteen. Jo parin kuukauden aikana Wise IT:llä Talent Relations Specialistin roolissa olen oppinut paljon siitä, millainen on hyvä ja helposti löytyvä profiili. Haluankin jakaa parhaat vinkkini siihen, miten saat kaiken hyödyn irti LinkedIn-profiilistasi. Tärkeintä on lopulta se, että kerrot selvästi työkokemuksestasi sillä kielellä, jolla haluat rekrytoijien löytävän sinut.

"X,

Kirjoita profiilisi sen mukaan, kenen haluat löytävän sinut

Mitä tämä tarkoittaa? Kieltäkö? Sitäpä hyvinkin! Haluatko työskennellä tietyn aihealueen parissa tai tietyn työnantajan palveluksessa? Pohdi, millaisilla hakusanoilla työtehtävään palkattuja on haettu. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa oikean työnimikkeen käyttämistä tai tiettyihin avainsanoihin keskittymistä. Se ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta, että samoille taidoille ja työtehtäville on monia synonyymejä. Tee siis kotiläksysi ja mieti, millä sanoilla uskoisit tulevan työnantajasi löytävän sinut.

Mitä tuleva työnantaja pitää tärkeänä?

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Wise IT. Me arvostamme osaamista enemmän kuin takana olevia työvuosia. Oletko koodannut jo 12-vuotiaasta? Kirjoita siitä esittelyssäsi! Vai oletko todellinen nörtti, joka koodaa rakentamansa pikkurobotit hakemaan kahvia? Kirjoita siitä. Etenkin IT-alalla rekrytointi tapahtuu ylivoimaisesti useimmin osaamisen perusteella. Tietysti työvuosien määräkin vaikuttaa, mutta kannattaa ehdottomasti kertoa myös muusta kokemuksesta. Meille sillä on merkitystä.

Esimerkki unelmien CV:stä

Talent Relations Specialistina toivon löytäväni todellisen unelmien CV:n, kun etsin hakijoita. Tässä parhaat vinkkini.

  1. Kirjoita kunkin työpaikkasi alle lyhyesti, mitkä olivat vastuualueesi ja tärkeimmät tehtäväsi.
  2. Kerro erityistaidosta, jota käytit työtehtävässä (esimerkiksi .NET/C#/SQL/Angular).
  3. Arvioi pätevyyttäsi omilla vahvuusalueillasi.
  4. Kerro selvästi, missä asioissa haluat kehittyä, ja arvioi omaa osaamistasi nykyisessä roolissasi.

Helposti löydettävä CV näyttää esimerkiksi tältä:

Toimin tällä hetkellä Full Stack -kehittäjänä, mutta pidän eniten Front end -puolesta. Syvennän vapaa-ajalla myös Angular-osaamistani. Olen kiinnostunut työtehtävistä Malmön seudulla, joissa pääsee työskentelemään enemmän Javan ja Angularin parissa. Olen tehnyt vapaa-ajallani nettisivuja WordPressillä noin kahdeksan vuoden ajan, ja ohjelmointikielinä ovat olleet JavaScript ja .NET.

2016–2019 Supernainen IT-sankarit Oy:ssä
Tekninen liidi, vastuussa implementoinneista. Toimin asiakkaan tiloissa kolmessa projektissa, mutta juuri nyt olen inhouse-roolissa. Vastaan myös uusien työntekijöiden perehdytyksestä.

.NET 3 vuotta, C# 3 vuotta, SQL 2 vuotta, Angular 1 vuosi

Toivottavasti innostuit ja teet profiilistasi hieman selkeämmän – ja saat jatkossa työtarjouksia, jotka vastaavat paremmin toiveitasi.

Tilaa blogimme