Monet asiakkaamme palkkaavat nyt IT-konsultteja rekrytoinnin sijaan. Sanonta, että ”konsultit maksavat rahaa”, on nyt muuttunut, ja yritykset pitävät IT-konsultteja ja heidän asiantuntemustaan ​​elintärkeänä liiketoiminnan selviytymiselle.

Miten saat kaiken irti IT-konsultin kumppanuudest – viisi vinkkiä:

  1. Varmista, että kaikki on valmista konsultin työskentelyyn heti ensimmäisenä päivänä

Minkälaiset tavoitteet ja määräajat asetetaan? Mitä tehtäviä IT-konsultti tekee? Mitkä ovat yrityksen yleiset tavoitteet? Konsultin on tärkeä tietää miten tehtävät työt vaikuttavat yrityksen tavoitteisiin ja visioon.

  1. Esittele konsultti tärkeille sidosryhmille

Kenen kanssa konsultti tekee yhteistyötä? Kutsukaa esimerkiksi konsultti mukaan tiimilounaalle jo ensimmäisenä päivänä. Mahdollisuutena luottamuksen rakentaminen ja ryhmädynamiikan luominen. Onko sidosryhmissä muita toimittajia tai ulkopuolisia ihmisiä, joita kyseisen konsultin on tiedettävä? Mieti ja toteuta tällaiset asiat etukäteen, niin töihin ja työympäristöön pääsee helpommin ja nopeammin kiinni.

  1. Keskustele minkälaista yhteistyötä haluat ja minkälaisilla ehdoilla

On tärkeää mainita odotukset ja mitä haluat saavuttaa yhteistyöllä. Jos unohdat sen, saat helposti erilaisia ​​näkemyksiä ja ideoita siitä, mitä toimeksiannolta odotetaan ja onko kyseinen henkilö odotusten suhteen oikeilla raiteilla.

  1. Keskustele kulttuurista ja arvoista

Kerro konsultille, mitä hän voi odottaa yritykseltä, kun kyseessä on organisaatiokulttuuri ja arvot. Kerro myös, mitä odotat konsultilta tästä näkökulmasta katsottuna. Yhteistyö vaatii toimiakseen tietoa myös pehmeistä arvoista. Muista, että jopa konsultti voi olla parhaimmillaan brändisi suurlähettiläs.

  1. Osallista konsultti kaikkeen yritykseen ja yrityskulttuuriin liittyvään

Konsultin ottaminen mukaan tiimitoimintaan tai vaikkapa konferensseihin ei tuo paljoa lisäkustannuksia. Onnellinen konsultti voi olla tulevaisuudessa onnellinen työntekijä ja suurlähettiläs yrityksellesi.

Konsultit työskentelevät ja näkevät erilaisia yrityksiä. Te ette halua yrityksenä olla se, josta hän puhuu negatiivisesti ettekä myöskään työpaikka, jolla on huono maine konsulttien keskuudessa.

Miksi IT-konsultti kannattaa ostaa Wise IT:n kautta? – Lue lisää IT-konsultoinnista!

Tilaa blogimme