IT-konsultti Jyrki Rautio haluaa kasvattaa liiketoiminnan tehokkuutta, tietoturvallisuutta ja läpinäkyvyyttä – haasteesta riippumatta. Hänen mielestään toimeksiantoihin ei voi lähteä teknologinen kulma edellä, sillä työn tekevät lopulta aina ihmiset.

IT-konsultti Jyrki Rautio on nähnyt kaksikymmenvuotisella urallaan monta karua esimerkkiä siitä, kuinka yrityksen ei kannata toimia muutoksen kynnyksellä.

– Projekti on tuhoon tuomittu, jos johto nuijii päätöksen, teetättää sen ja lopuksi ilmoittaa tapahtuneesta, Rautio sanoo.

On tärkeää, että koko organisaatio on samalla viivalla siitä, mihin ollaan menossa, miksi, mitä se edellyttää ja kuinka asiat etenevät.

– IT-ala kehittyy niin kovalla vauhdilla, että se on itse asiassa jatkuvaa muutosjohtamista. Muutoksen koolla ei oikeastaan ole merkitystä, sillä pienikin projekti vaikuttaa ihmisten tapaan tehdä töitä.

Onnistunut toimeksianto kehittää aina tehokkuutta, tietoturvallisuutta ja läpinäkyvyyttä

Jyrki Rautiolla on pitkä kokemus ITSM-töistä niin palkollisena kuin konsulttina. Erityisen syvää osaamista hänellä on Google-ratkaisukokonaisuuksien suunnittelusta, käyttöönotosta, koulutuksesta ja jatkokehityksestä.

Toimialasta, toimeksiannosta ja tavoitteista riippumatta Rautio pitää kiinni kolmesta laatukriteeristä.

– Ne ovat tehokkuus, tietoturvallisuus ja läpinäkyvyys.

Toimeksiantoon ei voi mennä pelkkä teknologinen kulma edellä, sillä työn tekevät lopulta ihmiset.

Pienemmissä yrityksissä Rautio juttelee suoraan tekijöiden kanssa, isoissa korporaatioissa taas useamman projektin onnistumisen kannalta tärkeän ryhmän kanssa.

Keskustelu kääntyy usein nopeasti kipupisteisiin.

– On tärkeää, että myös vision omistaja on kuunnellut käyttäjiä. Se mahdollistaa sitoutumisen.

IT-konsultoinnin ja IT-rekrytoinnin hybridi mahdollistaa osaamisen optimoinnin

Jyrki Rautio astuu projekteihin mukaan monesti kesken kaiken.

– Ylimääräiset, kokeneet silmät olisi hyvä ottaa mukaan jo alkuvaiheessa, hän sanoo.

Hankkeen suunnittelusta pitää vastata aihepiirin mukainen asiantuntija – kaikki muu on ajan ja rahan hukkaa.

Osaamisen merkitys korostuu sitä enemmän, mitä suurempi hanke on. Asiantuntija esimerkiksi osaa laskea laadukkaan lopputuloksen edellyttämän henkilöresurssin.

Rautio on seurannut aitiopaikalta IT-rekrytoinnin ja IT-konsulttien käytön välisen suhteen evoluutiota. Hän kokee, että yritykset ovat pitkän ulkoistamisvaiheen jälkeen heränneet tunnistamaan ydinbisnekselleen oleelliset vakituiset roolit.

– Kun yritykset tuntevat liiketoimintansa ja markkinansa, voivat ne optimoida tarvitsemaansa osaamista hybridinä, Rautio povaa tulevaisuuden työmarkkinamallia.

IT-konsultti luo muutosta alan viimeisimpien tietojen varassa

IT-konsulttina Jyrki Raution on pidettävä itsensä muutoksen kärjessä. Paras ystävä siinä tehtävässä on, kukapa muu kuin, Google.

– Etsin uutta, vertailen jatkuvasti ja kehitän osaamistani. Koko ajan on oltava hereillä.

Yhtä tärkeää kuin uusien hyvien käytäntöjen vieminen asiakasorganisaatioihin on tehottomista tai vanhentuneista tavoista pois opetteleminen.

– Minun tehtäväni on jättää aina muutoksen jälki palveluihin ja ihmisiin.

Verkostoidu IT-konsultti Jyrki Raution kanssa LinkedInissä!

Jos taas haluat jutella yrityksesi tarpeista, me täällä Wise IT:llä olemme valmiita auttamaan. Ota yhteyttä!

Tilaa blogimme