LinkedIn-profiili on online-CV:si ja sen on pystyttävä myymään sinua ammattilaisena – ilman että olet itse läsnä! Lue alta, miksi LinkedIn-profiilin pitäminen ajan tasalla voi olla ratkaisevan tärkeää urallesi sekä mihin päivittämisen laiminlyönti voi johtaa.

Sinut karsitaan

Digitaalisessa yhteiskunnassamme monet yritykset edellyttävät, että LinkedIn-profiilisi on täydellinen ja päivitetty viimeisimmillä tiedoilla. Jos olet taitava markkinoimaan henkilökohtaista brändiäsi, olet luultavasti myös hyvä lähettiläs työnantajan brändille – asia, jota monet yritykset pitävät selkeänä etuna.

Voit menettää mahdollisuuden unelmatyöpaikkaan

Nykyisin useat rekrytoijat työskentelevät search- tai headhunting-menetelmillä. Se tarkoittaa, että he voivat hakea LinkedInistä tiettyjä titteleitä tai osaamista ja löytää sinut hakutuloksista. Siten voit saada jännittäviä työtarjouksia, vaikka et itse haekaan uutta työtä aktiivisesti. Aika hyvä juttu vai mitä?

Oletko kuullut puhuttavan LinkedInin toiminnosta, joka osoittaa rekrytoijille, että olet avoin työtarjouksille ilman, että koko maailma tietää asiasta?

Tee näin:

  1. Mene kohtaan Jobs/Työt
  2. Kohdassa Jobs you may be interested in napsautat Update career interests
  3. Napsauta On Kohdassa Let recruiters know you’re open

Et luo verkostoa

Koska LinkedIn on ammattilaisverkosto, jonka käyttäjien tavoitteena on luoda kontakteja muihin ja laajentaa omaa verkostoa, on tärkeää, että käytät LinkedIniä aktiivisesti. Lisää LinkedIniin jokainen henkilö, jonka tapaat kokouksissa, asiakastapaamisissa tai illallisilla – koskaan ei voi tietää, miten voitte olla tulevaisuudessa toisillenne avuksi. Mitä suurempi verkostosi on, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia löytää uusi työpaikka tai luoda uusi kontakti tulevaisuutta varten.


Lue lisää: Näin löydät uuden IT-työpaikan LinkedInin kautta

Jos olet avoin uusille työmahdollisuuksille IT-alalla, varmista, että tämä käy ilmi LinkedIn-profiilistasi — ja että ihmiset ylipäätään löytävät profiilisi! Lue vinkit unelmatyöpaikan löytämiseen LinkedInin kautta tästä oppaasta.

Opas: Löydä uusi IT-työsi LinkedInin kautta!

Opas: Löydä uusi työsi LinkedInin kautta

Tilaa blogimme

Johanna Nybom

Hakijavastaava, Wise IT

Johanna on saanut koulutuksen henkilöstöasioissa ja työelämäkysymyksissä suuntautumisalana psykologia. Hän on työskennellyt IT-konsulttialalla vuodesta 2016 lähtien. Tänään hän toimii hakijavastaavana Tukholman konsulttitiimissä ja työskentelee toimien täyttämisessä IT-alalle – erityisesti infrastruktuurin alalla. Johanna on innostunut sovittamaan oikean toimeksiannon oikeisiin hakijoihin.