Power International AS -konserni omistaa Power ja Expert-ketjut Norjassa, Tanskassa, Suomessa sekä Ruotsissa. Konsernin liikevaihto on yli miljardi euroa. Koronavuosi 2020 kasvatti markkinaa entisestään.

Jarkko Lehtismäki on Powerin CTO ja vetää yrityksen reilu kymmenhenkistä kehitysporukkaa. Tiimin tavoitteena on markkinoiden paras ostokokemus.

– Toivomme meiltä ostamisen olevan asiakkaan ykkösvaihtoehto ja siksi halusimme tiimiin uuden osaajan, joka auttaisi nostamaan asiakaskokemuksen uudelle tasolle, Lehtismäki kertoo.

Power päätti rekrytoida riveihinsä käytettävyyteen keskittyvän Lead UX-designerin.

ULKOISTAA VAI REKRYTOIDA ITSE?

Kun rekrytointipäätös oli tehty, puntaroi yritys, ulkoistaako se rekrytoinnin vai hoitaako prosessin itse. Lehtismäki oli kuullut luotettavalta taholta hyvää Wise IT:n osaamisesta.

Ulkoistamisen hyödyt kirkastuivat heti ensimmäisessä tapaamisessa it-rekrytointikonsultti Jukka-Pekka Maskosen kanssa.

– Arvostan Wise IT:n tapaa todella paljon. Kaikki rönsyt on karsittu, minun piti vain löytää aika sovituille tapaamisille ja tiesin, mitä rahalla saan.

Lehtismäki kokee, että yhteistyö nopeutti, tehosti ja paransi lopputulosta.

KUINKA IT-REKRYTOINTIPROSESSI ETENI?

Jarkko Lehtismäellä oli tehtävään sopivasta henkilöstä epämääräinen mielikuva. Sen hän kuitenkin tiesi varmaksi, että teknologiaosaamisen ja näkemyksen lisäksi uuden henkilön on oltava tiimiin sopiva persoona.

Lopullinen profiili hahmottui strukturoitujen kysymysten kautta käydyissä keskusteluissa.

– Kysymyksiin oli helppo vastata ja Maskonen tiimeineen kirjoitti hienosti auki, millaista tyyppiä haemme, Lehtismäki kiittää toimintamallia.

Seuraavaksi Power sai katsottavakseen pitkän ehdokaslistan. Lehtismäki kertoi, mikä
listan ehdokkaissa oli hyvää, mikä taas mietitytti ja miksi. Hän kertoo vaiheen olleen arvokas, sillä se kirkasti osaamisprofiilin lopullisesti.

– Huomasin, että tarvitsemme alkuperäistä ajatusta suurempaa senioriteettiä.

MITEN IT-REKRYTOINTI EDISTYI MAALIIN?

Short listille pääsi neljä UX-designer-kandidaattia. He kävivät sekä Wise IT:n että Powerin haastatteluissa. Rekrytointipäätös on aina asiakkaan käsissä, mutta Lehtismäki kokee Wise IT:n tekemän esihaastattelun olleen tärkeä lisäapu.

Loppusuoralle päässeistä osaajista yksi erottui joukosta. Päätöksen jälkeen Lehtismäki ja Maskonen kävivät vielä läpi koko it-rekrytointiprosessin.

– Yhteistyö oli omaa osaamista ja ajattelua kehittävä kokemus, Lehtismäki kertoo.

Power pääsi päättämään it-rekrytointinsa sovitussa ajassa ja odotukset ylittävällä tavalla.

– Ilman Wise IT:n konsultteja emme olisi saavuttaneet oikeaa lopputulosta. He löysivät henkilön, jonka tarvitsimme, eikä sitä, mitä luulimme tarvitsevamme.

Tilaa blogimme