Fredman Group (jäljempänä Fredman) kehittää palveluliiketoimintaansa ja tarvitsi riveihinsä kokeneen, kyvykkään ja näkemyksellisen Tech Leadin.

Jari Rantala avasi LinkedIn-viestin.

– Se oli yksi parhaista saamistani yhteydenotoista, hän muistelee.

Viestin lähettäjä oli Wise IT:n rekrytointikonsultti Kimmo Kolu, joka etsi Fredmanille Tech Leadia.

Yritys oli koittanut keväällä löytää sopivaa osaajaa omin voimin, tuloksetta.

– Työnantajakuvamme on hyvä ja sen ansiosta rekrytointimme ovat usein helppojakin. Tämän roolin kohdalla nostin kuitenkin heti käden ylös ja toivoin apuja, kertoo Fredmanin henkilöstöpäällikkö Sari Altonen.

Tech Lead -rekrytoinnin tarve nousi liiketoimintastrategian tavoitteista

Fredman on kotimainen perheyritys, joka on koskettanut lähes jokaisen suomalaisen elämää – tiesi sen itse tai ei. Esimerkiksi kelpaavat vaikkapa tuotannossa olevat kestosuosikit Elmu®kelmu, leivinpaperit, foliot ja kahvinsuodatuspussit.

Yritys palvelee sekä kotikokkeja että ammattilaisia.

– Olemme perinteisesti olleet tuotetalo, mutta nyt kehitämme aktiivisesti myös digitaalista palveluliiketoimintaamme, kertoo Altonen rekrytoinnin strategisesta taustasta.

Tech Leadista haluttiin erityisesti ammattikeittiöiden digitaaliseen johtamiseen ja omavalvontaan tarkoitetun Chefstein® palvelun teknistä omistajaa. Johtamisen digitalisoiva sekä käsipareja vapauttavan automatisoinnin ohella palvelu tarjoaa johdolle liiketoiminnan kehittämisen mahdollistavaa reaaliaikaista dataa.

Chefstein® on Suomen johtava digitaalisen omavalvonnan palvelu, jota käyttää lähes 2000 ammattikeittiöitä. Se edistää ammattikeittiöiden ruokaturvallisuutta ja omavalvontaa, minimoi ruokahävikin sekä auttaa sitä käyttäviä yrityksiä toimimaan vastuullisesti, mutta tehokkaasti.

Chefsteinin ansiokas kehitystyö oli toteutettu ostopalveluna. Nyt tavoitteena oli saada omiin riveihin täydentävää näkemystä siitä, mihin suuntaan palvelun teknistä kyvykkyyttä pitäisi ohjata ja millaisin työprosessein.

Toimeksianto osui suoraan rekrytointikonsultin osaamiseen. Vahva IT-tausta ja liiketoimintaymmärrys mahdollistavat roolin tarkan määrittelyn ja kandien potentiaalien arvioimisen.

– Teknisten taitojen lisäksi kartoitan sitä osaamista, joka vie yrityskulttuuria toivottuun suuntaan. Millaisia palasia asiakkaalla on, millaisia taas pitäisi löytää?

Yksi yhteen -haku ei kannata: millaiset toiveet osaajalla on omista ura-askeleistaan?

Fredman oli panostanut profiilin määrittelyyn jo etsiessään osaajaa itse. Wise IT:n avustuksella kriteeristö tarkentui ennestään. Nyt tärkeintä oli näkemyksellisyys, AWS-kyvykkyys ja taito johtaa ihmisiä.

– Suurin haaste ei ole löytää ihmisiä, joilla on sopiva tausta, vaan osaajia, joiden omat toiveet seuraavista stepeistä kohtaavat yrityksen tarpeiden kanssa.

Tyypillisesti rekrytointikonsultti esittelee asiakkaalle kolmesta viiteen kandidaattia. Tässä suorahaussa tuo luku oli tasan yksi.

Ketterä IT-rekrytointi vaatii rohkeutta, luottamusta ja kykyä sietää epävarmuutta

– Nyt löytyi helmi, lähdetäänkö etenemään? Kuului Kolun kysymys Chefstein Keittiöpalvelut liiketoiminnan vetäjälle Arto Mustikkaniemelle sekä Altoselle, kun hän oli käynyt ensimmäiset keskustelut Jari Rantalan kanssa.

IT-markkina on kuuma ja sen tiesi myös Fredmanin väki.

– Vertailukohdan puuttuminen jännitti, mutta toisaalta emme halunneet jäädä tarpeettomasti vatuloimaan, Altonen kertoo.

Fredmanilla oli rohkeutta sietää ketterän it-rekrytointiprosessin epävarmuustekijöitä.

– Rohkeus syntyi luottamuksesta Wise IT:n rekrytointiosaamiseen, ja saimme tarvittaessa aina peilin pohdinnoillemme, Altonen sanoo.

Viestiketjun toisessa päässä istunut Rantala puolestaan kiittää Wise IT:n rekrytointikonsulttia henkilökohtaisesta ensilähestymisestä.

– Saan LinkedInissä paljon copy-paste-yhteydenottoja. Wise IT tiesi, ketä on hakemassa, mihin vedota, ja miksi juuri minä sopisin tähän rooliin.

Kaikki osapuolet näyttivät siis etenemiselle vihreää valoa. Rantalan ja Fredmanin aloittaessa yhteiset keskustelut Wise IT:n rekrytointikonsultti jatkoi varmuuden vuoksi taustalla kandien etsintää. Parempaa ei tosin vastaan tullut.

Pitkän linjan IT-osaajaa houkuttivat selkeät tavoitteet, mahdollisuus omistajuuteen ja motivaatiota tukeva työkulttuuri

Ennen Fredmanille siirtymistä Rantala oli työskennellyt vuosia konsulttitalossa. Vaihto kilpailevaan yritykseen ei olisi kiinnostanut häntä.

– Minua houkutti nimenomaan siirtyminen tuotetaloon ja mahdollisuus tekniseen omistajuuteen. Ja hyvä ruoka on tietysti sydäntä lähellä!

Keskustelut olivat kahdensuuntaisia: Rantala haastatteli Fredmanin edustajia varmistaakseen, että yritys on hänelle oikea työnantaja. Erityisen tärkeänä hän piti motivaatiota tukevaa työkulttuuria.

Parin haastattelukierroksen jälkeen päätös tuntui selkeältä.

– Tässä kohtasivat haasteet, tavoitteet, mahdollisuudet, vapaus, luottamus ja omistajuus.

Normaalisti suorahakuprosessissa on neljän viikon kohdalla ohjelmassa ehdokasesittely, nyt lopetuspalaveri.

– Me tarvitsimme yhden hyvä ja sellaisen löysimme. Koko Wise IT:n rekrytointiprosessia on helppo suositella, Altonen päättää.

Tilaa blogimme