Oletko palannut lomalta töihin? Tuntuuko, että olet taas valmis tarttumaan toimeen – vai oletko koko loman ajan pohtinut, olisiko jo aika vaihtaa työpaikkaa? Ei ole sattumaa, että monet vaihtavat työpaikkaa juuri loman jälkeen.

Mistä sitten tiedät, onko tosiaan aika ottaa uusi askel uralla vai onko kyseessä vain hetkellinen motivaation notkahdus? Seuraavassa on 5 merkkiä, joiden ilmetessä voi olla aika pohtia työpaikan vaihtoa.

1. Intohimo työtä kohtaan on tiessään

Kun jokainen päivä tuntuu kurjalta eivätkä työtehtävät enää innosta, voi olla hyvä keskustella esimiehen kanssa siitä, mitä nykyisessä työssäsi voitaisiin tehdä toisin. Jos esimies toteaa, ettei voi tällä hetkellä juurikaan auttaa, saattaa olla aika siirtyä eteenpäin. Et varmaankaan halua jumiutua työhön, jota kohtaan et tunne minkäänlaista intohimoa.

2. Puhut työstäsi vain kielteiseen sävyyn

Tuulettuminen tekee hyvää, ja meillä kaikilla on tarve purkaa tuntoja kollegoille ja ystäville. Jos kuitenkin puhut työstäsi aina ikävään sävyyn ja sinun on kotonakin vaikea irrottautua työasioista, on selvästi aika vaihtaa työpaikkaa.

3. Et näe tulevaisuutta yrityksessä

On aivan ok, että haluat viihtyä tehtävässäsi ja kokea olosi mukavaksi. Esimiesasema ja johtajuus eivät kiinnosta kaikkia, mutta pyri joka tapauksessa ajattelemaan muutama askel ja vuosi eteenpäin. Miltä urasi näyttää muutaman vuoden kuluttua? Jos koet, että et pääse urallasi eteenpäin nykyisessä työpaikassa, voi olla hyvä katsella ympärillesi.

4. Et pidä yhdestäkään kollegastasi

Työpaikalla ei tarvitse olla sydänystäviä, mutta tarvitsemme ympärillemme ihmisiä, joista pidämme ja joihin voimme luottaa. Työkavereiden luoma työympäristö on viihtymisen kannalta erittäin tärkeä, ja jos koet, ettei kukaan kollegoistasi ymmärrä sinua tai luota sinuun, tai jos et itse luota keneenkään, työelämästä voi tulla rankkaa.

5. Et ole tyytyväinen palkkaasi

Palkka on yksi keskeisistä työpaikan vaihtoon vaikuttavista tekijöistä. Ihmiset eivät useinkaan vaihda työpaikkaa pelkän palkan vuoksi, vaan asiaan vaikuttavat myös muut arvot. Pyri keskustelemaan palkasta esimiehesi kanssa. Jos se ei onnistu eivätkä muutkaan syyt anna aihetta jäädä nykyiseen työpaikkaan, katso ympärillesi ja etsi uusia haasteita.

Onnea matkaan!


Aika vaihtaa maisemaa?

Jos olet avoin uusille työmahdollisuuksille IT-alalla, varmista, että tämä käy ilmi LinkedIn-profiilistasi — ja että ihmiset ylipäätään löytävät profiilisi! Lue vinkit unelmatyöpaikan löytämiseen LinkedInin kautta tästä oppaasta.

Opas: Löydä uusi IT-työsi LinkedInin kautta!

Opas: Löydä uusi työsi LinkedInin kautta

Tilaa blogimme

Jonas Sandström

Jonas on Konsulttijohtaja Tukholman toimistossa.