”Osaamista ei ole riittävästi”, ”Miten löydän terävän koodaajan?”, ”Kaikki haluavat pätevää IT-henkilöstöä, miten houkuttelemme oikeaa osaamista?”.

Ruotsissa 58 % IT-yrityksistä kokee, että sopivien työntekijöiden rekrytointi on vaikeaa. Kuten Mattias Loxi kirjoittaa: ”Kilpailu oikeiden henkilöiden houkuttelussa yritykseesi on kovaa ja se vain kovenee.” Tietotekniikka- ja tietoliikenneyritysten raportin mukaan Ruotsissa on tällä hetkellä 30 000 sopivan IT-osaajan pula. Ja muutamana vuoden kuluttua, vuonna 2020, luvun odotetaan olevan 60 000 henkilöä.

Kuinka voit varmistaa tulevaisuuteen suuntautuneen rekrytointiprosessin? Kollegani Jennifer Råsten on puhunut jo aikaisemmin tästä aiheesta ja siitä, miksi se on tärkeää. Nyt puhumme siitä, miten varmistat yrityksesi tulevaisuuden. Tässä on kolme vinkkiä rekrytoinnin tulevaisuuden varmistamiseen löytämällä kaikki tarvittava osaaminen.

1. Ota askel taaksepäin ja tarkastele koko rekrytointiprosessia

Tapasin hiljattain kaverini, joka kertoi, miten hänen organisaationsa tekee rekrytointia. Vaikutti siltä, että kaikki Hiring Managerit rekrytoivat omalla tavallaan. Niin voivat olla nopeasti kasvavissa organisaatioissa. Riippumatta yrityksen kasvuvaiheesta rekrytointi tapahtuu samalla tavalla. Miten rekrytointi nykyisin tapahtuu? Onko osia, joissa menetätte ihmisiä tai ohitatte kohderyhmiä?

2. Katsotaan ensin sourcingia

Ketkä tekevät sourcingia? Mitä hakusanoja he käyttävät? Miten he vaikuttavat itse valintaan? Miten erilaistatte yrityksenne kilpailijoista? Riippumatta siitä käytättekö sisäisiä vai ulkoisia rekrytoijia tai niiden yhdistelmää erilaistamisen avulla ihmiset tietävät, mitä tavoitteita teillä on eri kohderyhmille. Mitä tavoitteita teillä on liittyen nais- ja mieshakijoiden suhteen? Löydättekö muita kohderyhmiä sourcingissa?

3. Tarkasta, millaista kieltä käytätte

Jo itse ilmoituksen tekstissä ja kuvissa on paljon työtä. Kokeile jotakin uutta – tällä sivulla on runsaasti inspiraation lähteitä.

Haluatko kuulla lisää?

Tämä voi olla suuri erottumismahdollisuus yrityksellesi. Millainen haluatte olla? Haluatteko houkutella kaikkia kiinnostuneita ihmisiä ja onnistua rekrytoimaan laajasti? Jos haluat keskustella tästä kanssamme ja kuulla niistä menetelmistä, joita Jennifer Råsten ja minä luomme rekrytoijien, esimiesten, henkilöstöosaston ja Hiring Managerien avuksi, jotta he pystyvät rekrytoimaan osallistavalla tavalla, ota yhteyttä minuun. Perustamme rekrytoijista ja esimiehistä koostuvia pienryhmiä, jotka tapaavat oman osaamisensa kehittämiseksi kuukausittain. Jos haluat tukea näissä asioissa, olet tervetullut jengiin!


Lue lisää – lataa guide

Haluatko lukea lisää siitä, miten houkutella tulevaisuuden IT-työntekijöitä? Lataa guide – siinä on kuusi asiaa, jotka sinun työnantajana on tiedettävä.

Guide: Näin houkuttelet uutta IT-sukupolvea

Raportti

Tilaa blogimme

Alice Marshall

Perustaja, Equality Inc.

Alice Marshall on työskennellyt monissa suurissa organisaatiossa ja yrityksissä tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden lisäämisen strategioiden kehityksessä ja tavoitteiden määrityksessä. Hän on erikoistunut IT-alalle. Hän on luennoinut ja kouluttanut insinöörejä ja muita työntekijöitä yrityksissä, kuten Spotify, HP, Oracle, ylipistoissa, kuten Chalmers, Lund, Kungliga Tekniska Högskolan, sekä puolustusvoimissa ja monissa muissa organisaatioissa.