Onko sinulle tarjottu töitä LinkedInin kautta? Jos on, sinua on varmasti haettu tietyillä hakuehdoilla. Jopa 40 % ruotsalaisyrityksistä rekrytoi sosiaalisen median kautta, mutta ihmiset eivät huolehdi kovinkaan hyvin oman LinkedIn-profiilinsa haettavuudesta ja näkyvyydestä rekrytoijille.

Käytä profiilissasi oikeita hakusanoja!

Jos haluat parantaa LinkedIn-profiilisi houkuttelevuutta ja löydettävyyttä rekrytoijien kannalta, sinun kannattaa ensimmäisenä selvittää parhaat hakusanat ja käyttää niitä omassa profiilissasi. Pääset kätevästi liikkeelle esimerkiksi tutustumalla sinua kiinnostaviin työpaikkailmoituksiin. Listaa niissä käytettävät sanat ja pyri sisällyttämään ne omaan profiiliisi. Voit vaikkapa käyttää löytämääsi avaintermiä (esimerkiksi ”tekninen projektipäällikkö”) profiilissa vähintään kolme kertaa. Kun me sitten rekrytoijina etsimme teknistä projektipäällikköä, sijoitut korkealle hakutuloksissa.

Toisaalta kannattaa välttää tiettyjä sanoja. Profiileissa usein käytettyjä termejä ovat esimerkiksi keskittynyt, intohimoinen, kokenut, luova, asiantunteva, vastuullinen ja motivoitunut. Tällaiset ovat LinkedInin ylikäytetyimpiä termejä. Pyri löytämään sanoja, joilla erotut joukosta. Vältä myös kliseisiä sanoja, kuten myyntihenkinen, stressinsietokykyinen ja vastuuntuntoinen. Monet käyttävät niitä vaikka eivät todellisuudessa olisi lainkaan niiden mukaisia.

Toinen kätevä tapa erottua on kirjoittaa esittelyyn ja aiempien työpaikkojen alle paitsi tehtävänimike myös tarkempi toimenkuvasi. Voit kirjoittaa, mistä tekniikoista pidät ja mitä tekniikoita käytät nykyisessä työssäsi. Mitä selkeämmin ja tarkemmin nämä asiat ilmaiset, sitä paremman kuvan me rekrytoijat saamme nykytilanteestasi ja siitä, mitä voit kuvitella jatkossa tekeväsi. Näin voimme löytää sinulle sopivan tehtävän etkä saa turhaan työpaikkaehdotuksia, jotka eivät kiinnosta sinua lainkaan.

Näkyvyyden hiomiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä profiilihaku on rekrytoijien tehokkain keino IT-asiantuntijoiden löytämiseen!

Työpaikkailmoitusten kahlaaminen, hakusanojen lisääminen ja siinä toivossa eläminen, että rekrytoija sattuu löytämään juuri sinun profiilisi, voi kuulostaa työläältä – mutta muista, että profiilihaku on monien rekrytoijien tärkein työkalu. Profiilin näkyvyyden ja haettavuuden parantamiseen käytetty aika voi maksaa itsensä takaisin korkojen kera.


Lue lisää: Näin löydät uuden IT-työpaikan LinkedInin kautta

Jos olet avoin uusille työmahdollisuuksille IT-alalla, varmista, että tämä käy ilmi LinkedIn-profiilistasi — ja että ihmiset ylipäätään löytävät profiilisi! Lue vinkit unelmatyöpaikan löytämiseen LinkedInin kautta tästä oppaasta.

Opas: Löydä uusi IT-työsi LinkedInin kautta!

Opas: Löydä uusi työsi LinkedInin kautta

Tilaa blogimme

Simon Andreasen

Simon toimii Hakijavastaavan toimistona Göteborgissa.