Kun on aika arvioida työtarjousta, keskityt luultavasti meidän kaikkien tavoin enemmän siihen, mitä työnantajalla on tarjottavanaan, kuin siihen, mitä itse tarvitset. Koska IT-työntekijöiden tarve on suurempi kuin koskaan, sinulla IT-asiantuntijana on mahdollisuus valita yritys ja toimeksianto, jotka sopivat sinulle parhaiten. Mitä enemmän valinnanvaraa – sitä vaikeammaksi valinta tulee. Mikä oikeastaan on sinulle tärkeää ja missä haluat olla tulevaisuudessa?

Näitä kysymyksiä sinun on hyvä miettiä, ennen kuin otat vastaan seuraavan IT-tehtäväsi!

Missä haluan olla?

Nykyisin mielenkiintoisia IT-alan töitä on muissakin yrityksissä kuin pelkästään IT-alan yrityksissä. Tämän takia on vieläkin tärkeämpää, että otat itse selvää siitä, missä ja minkä asioiden kanssa haluat työskennellä. Mikä kiinnostaa sinua eniten ja mihin osaamisesi ja tavoitteesi sopivat parhaiten?

Mikä on IT-alan asema yrityksessä?

Sinulle IT-alalla työskentelevänä on tietenkin tärkeää se, kuinka tärkeässä roolissa tietotekniikka on tulevassa työpaikassasi. Mikä on tietotekniikan suhde muuhun yritykseen ja miltä IT-osasto tulee näyttämään tulevaisuudessa? Vastaus tähän kysymykseen kertoo paljon siitä, miltä roolisi voi näyttää muutaman vuoden kuluttua, ja onko tehtävälle kenties olemassa jo kehityssuunnitelmaa.


Lukuvinkkejä: Vie LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle – 5 vaihetta ja 2 ratkaisevaa lisävinkkiä!


Millainen IT-ympäristö on?

IT-ympäristö vaihtelee eri työpaikkojen välillä, ja vaatimus sille, millainen sen tulisi olla, vaihtelee henkilön mukaan. Onko sinulle tärkeää, että tuleva työnantaja on ehdottomasti kehityksen eturintamassa ja työskentelee innovatiivisella ja uraauurtavalla teknologialla? Haluatko kokemusta jostakin erityisjärjestelmästä, jotta voit saada sitten unelmatyön seuraavassa työpaikassa? Varmista, että sinulla on suunnitelma ja seuraat sitä.

Miltä työpäiväni näyttää?

Tehtävänkuvaus ei anna usein konkreettista kuvaa varsinaisesta työstä. Kysy, miltä työpäiväsi tulee näyttämään. Tämä on täydellinen tilaisuus saada todellinen kuva arkipäivästä.

Lataa opas

Tämä blogikirjoitus on yhteenveto oppaastamme ”Näin varmistat, että IT-työ sopii sinulle!”.

Lataa koko opas tästä.

Oikea työ sinulle-2

Tilaa blogimme

Linda Freij

Aikaisemmin varatoimitusjohtaja & liiketoiminta-alueen päällikkö, konsulttitoiminta, Wise IT

Lindalla on 18-vuoden kokemus IT-alasta ja hänellä on ollut monia eri rooleja alan jännittävimmillä osa-alueilla. Hänen taustansa on laaja alkaen IT-tekniikasta ja palvelinkäytöstä Key Account Managerin tehtävään ja IT-asiantuntijoiden rekrytointikonsultin työhön. Linda bloggaa eniten IT-alalla – kaikesta alkaen IT-kykyjen houkuttelusta tulevaisuuden IT-trendeihin.